Menu

Forpliktelse til breddeidretten

Den organiserte breddeidretten er en av de viktigste punktene for Norges Fotballforbund, og den burde også være det for alle som bedriver fortball som en hobby. Dette har en tendens til å gå tapt når hele den allmenne fokus er rettet mot toppidretten, og mot internasjonale fotball-idoler. Det trekker oppmerksomheten vekk, fra ett spill som i seg selv er gøy, og som har mange fordeler på lager, for dem som deltar aktivt.

Helse, Miljø og Sikkerhet

Fotballen tilbyr spillerne og de andre involverte en mulighet til å interagiere med hverandre på ett jevnbyrdig plan. Man lærer hverandre å kjenne, samtidig fasom man lærer å respektere forskjeller under like betingelser. Breddefotballen har som målsetning å være inkluderende, og å være romslig.

Aktivitetene som tilbys av organisert idrett er også med på å gi barn og unge ett trygt og godt oppvekstmiljø, med sunne verdier, som senere kommer godt med i livet. Her får nemlig barna en mulighet til å hevde seg og til å bli sett, samtidig som de lærer å arbeide sammen med andre, og å ta vare på hverandre.

Mangel på frivillige begrenser tilbudet

Fotballen i hele landet har problemer med å finne nok frivillige. Dette gjøres ikke bedre av at de som styrer og steller på toppen, ofte tjener mange millioner i året, mens de på bunnen avspises med noen lusne tusenlapper for å dekke løpende utgifter i forbindelse med frivillig arbeid. Ingenting tar knekken på dugnadsånd og giverglede, som å se at noen står på toppen av pyramidespillet, og hover inn, på alle andres bekostning. Toppfotballen inviterer ikke folk til sunn trening, og moro sammen, og den formidler ikke samfunnsoppbyggelige verdier. Toppfotballen inviterer til at man møtes for å drikke øl, og at man sitter i sofaen, mens man ser på en bande overbetalte mangemillionærer, som jager en ball.