Menu

Om oss

På siden vår kan du finne det meste av informasjon når det gjelder fotball. Det er regnet som verdens mest utbredte sport, ca. rundt 250 millioner spillere utøver sporten i ca. 200 forskjellige land verden over, og milliarder følger sporten via tv. Den moderne fotballen vi spiller i dag, stammer fra fotballen som ble spilt på skoler i England på 1800-tallet, etter en rekke samlinger av standardiseringer og regelsetting.

Spillets gang

Banen er rektangulær, med to mål i hver ende, hvor hensikten med spillet er å skåre mål. Det vil si å få ballen i mål, dette kan gjøres med alle kroppsdeler, sett bort i fra armer. Den absolutt mest brukte kroppsdelen er selvsagt foten, derav navnet fotball. Den brukes f.eks. til å føre ballen, skyte og til pasninger.

Etter to omganger, hver på 45 minutt, og pause på et kvarter i mellom, kåres vinneren etter hvilket lag som har flest mål. Hvis de har skåret like mange mål, ender kampen uavgjort. Her er det forskjellige regler i turneringer som bestemmer hva som skjer videre.

Hvert lag består av 11 spillere, der 10 er vanlige spillere og den siste er keeperen. Keeperen sin oppgave er å hindre motstanderen i å skåre mål, og er den eneste spilleren på banen som har lov til å bruke hendene, dette gjelder bare inne en begrenset sone, og denne sonen er mer kjent som innenfor 16-meteren. Som i de fleste sporter er det dommere som avgjør f.eks. regelbrudd og mål. Det kan være flere dommere på en kamp , opp til 6 stk: en hoveddommer, to linjedommere, to mål-dommere og en assistent-dommer.